marți, 18 iunie 2013

Scrijelit pe oglinda 2

A fost odata.
Nu o sa mai fie. Nu ii e dor.
Vrea sa spuna sa se elibereze. Niciodata nu a spus. E adevarat ca nu ai intrebat-o. E adevarat, ca la un bilant, concret ramane doar tacere. Adica mai nimic.
Te obisnuisei sa nu ii dai drumul, sa fie dependenta de tine. Se obisnuise cu dependenta.
Erai al ei doar pentru ca ea era a ta. Nu stiai ca te iubeste. Stiai doar ca iti zice asta mereu, fara sa o intrebi. Niciodata in fata. Mereu printr-un mesaj la o ora tarzie. Mereu expediat cu ochii inchisi, cu 10 minute de latenta nesigura, cu degetul suspendat pe butonul de expediere. Mereu, precedat de furtuna . Niciodata gandit la rece. Trimis sub impuls de moment. Reactia asta de neputinta, era ciclica. Era rezultatul a cine stie cate zile de refulare.
Spera sa nu raspunzi. Ii era rusine.
Te-a intrebat de ce. Mereu. Acum inca ar vrea sa stie. De curiozitate.
Atunci, era de viata si de moarte. Ai lasat-o sa moara.

*********************************************************************************
Se uita in oglinda. Aproape ca nu stie pe cine priveste. Incearca sa schiteze conturul. Parca e altul in fiecare dimineata.
Ar vrea sa pastreze macar ceva, de pe o zi pe alta. O sa termine vreodata schita in ritmul asta?

Un comentariu:

  1. E doar Om poate cu litera mica(0m) cine poate sa iubeasca tarana..? E un pumn de praf, elemente din natura si o gramada de mizerie daca nu exista arta in el... asta inseamna 0m cu litera mica... condus de pasiune(nu de compasiune) condus de orice altceva decat dumnezeiesc, iar cand dragostea se numeste "Eros", raman dureri in urma, si oglinda nu ajunge deoarece ramane scrajelita... o funie e necesara, o salvare printr-o ridicare, o idee noua/un cuvant maret - mai multa lumina - mai putin negru, pasiune pentru altii/compasiune :/ nu e usor. E viata. Alt cuvant: "Agape" - e alta dragoste un alt fel de a privi, nu mai privesti in oglinda ci printr-un geam opac... privesti si vezi doar forme - la inceput - nimicuri, dar cu obijnuinta vine si rasplata, incepi sa deslusesti noi forme si totul ia contur. Incepi sa intelegi ca dragostea e altfel si parca prinzi din nou o gura mare de-aer e proaspat si culoarea alunga negru-afara... se'ntorc si sortii vietii si Eros-ul dispare, patima se destrama si vine Dumnezeu. Incepi sa'nveti "Filio"- cunosti pe ce-i de-aproape; si-o alta dragoste - Agape/eterna, sa vezi alte distante mai clar si indraznet te-avanti spre teritorii nicicand intrepatrunse si intelegi Cuvantul ce este Dumnezeu ! Si-atunci scopul din viata se'ntoarce spre oglinda si-i spune raspicat: "tu nu m-ai ajutat" si ramane in urma si Eul si trecutul si vine ajutorul de sus din vesnicii, si intelege 0mul ca fiecare moare ca viata nu-i mareata fara de Creator! Si astfel "0"-ul din litera cea mica se face mare "Om" deoarece in el exista arta grea, mai mare ca stiinta, ce nu cuprinde mintea, ce nu'nveti la liceu :) ! Cand Omul cauta Viata, si cand vasul se umple din el curg rauri-rauri de apa vie'afara si Scopul e maret - duce in vesnicie - si Omul cu/prin Agape iubeste fara tel...
    Estera - o regina - femeie inteleapta, a cautat asemeni raspunsului de sus, un bine mult mai mare decat sa-mparateasca sau decat bogatie, putere sau iubire... a cautat salvarea intregului popor. Ea a riscat onoarea, viata si-a mizat-o totul a atarnat de-un gest, de un baston... si dragostea se-arata si intervine Viata, Divinul se arata si Omul e pe rol ! Vasul se umple plin si se revars-afara, curg rauri-rauri de pace si bucuria-i multa devine sarbatoare toti stau sub un "Shalom" El isi intinde cortul - e Dumnezeu din ceruri - priveste cu'ndurare si ei sarbatoresc.
    Purim.
    La fel ca noi si altii, sarbatoresc iubirea dar stiu ei oare pretul ce s-a jertfit din plin ? E vorba doar de Eros? Sa fie doar in carne? Sau este un Mesia/un Om ceresc, Divin? Ascuta-ma atenta, calauzeste-ti pasii, atarna-ti pe oglinda, priveste in senin! Abandoneaza-ti frica agata-te de jertfa, striga in sus spre ceruri, suspina pe genunchi! Cheama-L pe Creatorul, asteapta-l in camara, cauta-L ascuns pe Tatal care-ti raspunde prompt. Deschide-ti inima, lasa durere'afara, revarsa tusul negru, abandoneaza-te in El. Cere-I multa lumina, iubire sa te-nvete, intelepciune-aduna si stai cu Dumnezeu. Stii bine ca in duhul in Adevar te cauta, nici la Betel in munte si nici sus in cetate, nu-L vei gasi mai bine pe cel ce in camara te-asteapta doar pe tine, in fiecare seara... asterne-I Lui problema, spune-i de oglinjoara, explica-I ce durere te-apasa in necaz, cere-I eliberare, renunta si la tine, incepe-o noua viata, bazeaza-te pe El ! Asa vei straluci si lumea dimprejuru-ti vor cauta lumina ce tu o raspandesti, si vor vedea schimbarea in tine prima data, si-or devenii cu totii un Om din Dumnezeu !
    Nu mai e loc de Eros, nu mai e nici tarana... e vorba de Iubire, de Viata, de ETERN.

    RăspundețiȘtergere